FAQ

Allmänt

Alla divisioner:

Divisionsvinnare i varje division vinner 3st Svenska Raketligan-jerseys från YLDR med nickname och division tryckt på ryggen.

Slutspel (Top 6 i division 1):

Första plats: 3st Taurus Gamingstol – Blackout + 3000 SEK

Andra plats: 3st Plantronics RIG 800HD PC (hörlurar)

Tredjeplats: 3st Inet PRO XL Gaming Musmatta

Division 2:

Första plats: 3st DELTACO GAMING tangentbord + 3st DELTACO GAMING RGB mousepad

Andra plats: 3st DELTACO GAMING stereoheadset + 3st DELTACO GAMING RGB mousepad

Division 3A & 3B

Första plats: 3st DELTACO GAMING In-ear headset + 3st DELTACO GAMING RGB mousepad

Andra plats: 3st DELTACO GAMING RGB mousepad

Division 4A & 4B

Första plats: 3st DELTACO GAMING Mouse Bungee

Andra plats: 3st DELTACO GAMING LAN väska

Division 5A, 5B & 5C

Första plats: 3st DELTACO GAMING Universellt hopfällbart headsetstativ

Andra plats: 3st DELTACO GAMING Wristpad Large

Svenska Raketligan säsong 4 startar hösten 2020. Exakt datum kommer annonseras i slutet av sommaren 2020.
Ja. Alla spelare och ranker är välkomna.
Nej. Det är gratis att delta.

Stream

På Svenska Raketligans officiella twitchkanal. www.twitch.tv/svenskaraketligan.
Nej. Vi försöker välja ut de matcher som kommer bli mest spännande och intressanta för våra tittare. Vårt mål är att streama så många matcher, från så många divisioner, som möjligt. Svenska Raketligan förbehåller sig rätten att streama alla matcher.
Under säsong 3 streamar vi tre matcher varje tisdag och varje söndag. På tisdagar börjar streamen kl 19 och söndagar börjar streamen kl 15. Extrainsatta streams kan förekomma. Så håll utkik på discord och twitter!
Ja. Spelare i ligan får streama sitt egna gameplay utan vidare restriktioner. Läs regel 4.2.8 Spectators och streaming i regelboken för information om spectators och re-broadcasting.

Regler

Du hittar reglerna här.
Minst 15 år gammal eller ha målsmans tillstånd.
Ett lag måste bestå av minst två svenskar. I en match måste laget bestå av två svenskar. Läs regel 4.3.4 Laguppställningar i regelboken för mer information.
Spelare får gå med i och lämna lag mellan säsongerna och under övergångsfönstret i mitten av säsongen. Läs regel 4.3.6 Övergångar i regelboken för mer information.
Nej. Ditt användarnamn är fast och kan inte ändras under pågående säsong. Namnändring kan endast ske mellan säsonger och kräver admins godkännande. Kontakta admin på Discord som du tänker byta användarnamn. Läs regel 4.3.7 Spelare och lagnamn i regelboken för mer information.

Ligan

Matcher är schemalagda för att kunna spelas under 1 vecka. De två lagen kommer tillsammans överens om matchdag och tid för match. Matchen spelas måndag till söndag.
Lagkaptenen skickar ett privat meddelande till någon av Svenska Raketligans admins på Discord med sin logotyp till laget. Vänligen läs igenom regel 4.3.8 Logotyper, Avatarer och varumärkesbegränsningar i regelboken innan du skickar in en logotyp.
Det är hemmalaget som skapar matchen och det görs på följande sätt:
  1. Välj PLAY > PRIVATE > CREATE PRIVATE MATCH i huvudmenyn i Rocket League.
  2. Bekräfta att inställningarna är korrekta och följer Svenska Raketligans regelboken.
  3. Skapa matchen med namn och lösenord. Se till att "Joinable By" är inställd på "NAME/PASSWORD".
  4. Meddela namn och lösenord i matchrummet så bortalaget får tillgång till det.
Bortalaget går med i den privata matchen genom att:
  1. Välj PLAY > PRIVATE > JOIN PRIVATE MATCH i huvudmenyn i Rocket League.
  2. Ange det namn och lösenord som hemmalaget har meddelat i matchrummet.

När båda laget är redo så går man med i respektive lag och serien kan startas. Matchformat i säsong 3 är 4+1. Läs regel 3.4 Seriespel i regelboken för mer information.

Efter varje avslutat match ska en skärmdump tas på resultatet. Efter avslutad serie ska dessa skickas in i matchrummet. Båda lagen har samma skyldighet att ta skärmdumpar.

Varje division har en divisionsansvarig. Det är den person som i första hand är ansvarig för att divisionen flyter på och att regler följs. Det är den person du kan kontakta om det uppstår problem under ligaspelet eller har frågor som inte kan besvaras här eller i våra regelboken.

Vem som är divisionsansvarig för vilken division kan du hitta på divisionssidan på hemsidan eller på vår Discord-server.

Mellan säsongerna brukar vi fylla tomrummet med lite roliga aktiviteter i Rocket League. Det kan vara allt från 1v1 till rumble. Dessa brukar streamas men har ingen påverkan på ligaspelet alls.