FAQ

Allmänt

Priser för nästa säsong kommer tillkännages i samband med att nästa säsong annonseras.

Svenska Raketligan säsong 5 startar våren 2020. Exakt datum kommer annonseras i under första kvartalet 2021.

Information om hur ett lag kan registrera sig kommer ut i samband med att nästa säsong annonseras.

Ja. Alla spelare och ranker är välkomna.
Nej. Det är gratis att delta.

Stream

På Svenska Raketligans officiella twitchkanal. www.twitch.tv/svenskaraketligan.
Nej. Vi försöker välja ut de matcher som kommer bli mest spännande och intressanta för våra tittare. Vårt mål är att streama så många matcher, från så många divisioner, som möjligt. Svenska Raketligan förbehåller sig rätten att streama alla matcher.
Schema för streamen under Säsong 5 kommer meddelas i samband med att nästa säsong annonseras.
Ja. Spelare i ligan får streama och spela in sitt egna gameplay utan vidare restriktioner. Läs reglerna 3.2.9 & 3.2.10 i regelverket för information om spectators, livestreaming och videoinspelning.

Regler

Du hittar reglerna här.
Minst 15 år gammal eller ha målsmans tillstånd.
Ett lag måste innehålla minst två svenska spelare vid första registrering. I en match måste vardera lag ställa upp med minst två svenska spelare. Läs regel 3.3 i regelverket för information om lag och spelare.
Spelare får gå med i och lämna lag mellan säsongerna och under övergångsfönstret i mitten av säsongen. Läs regel 3.3.4 i regelverket för mer information om övergångsfönster och övergångar.
Ändring av spelarnamn kan endast ske mellan säsonger och kräver admins godkännande. Kontakta en admin på Discord som du tänker byta spelarnamn. Läs regel 3.3.5 i regelverket för mer information om spelarnamn och lagnamn.

Ligan

Matcher är schemalagda för att kunna spelas under 1 vecka. De två lagen kommer tillsammans överens om matchdag och tid för match. Matchen spelas måndag till söndag.
Nya lags logotyp skickas in samband med registrering. Om ett lag vill skicka in eller ändra sin logotyp i efterhand kan lagkaptenen kontakta en admin på Discord. Kom ihåg att läsa igenom regel 3.3.6 Logotyper och profilbilder i regelverket innan du skickar in en logotyp.
Det är hemmalaget som skapar matchen och det görs på följande sätt:
  1. Välj PLAY > PRIVATE > CREATE PRIVATE MATCH i huvudmenyn i Rocket League.
  2. Bekräfta att inställningarna är korrekta och följer Svenska Raketligans regelverket.
  3. Skapa matchen med namn och lösenord. Se till att "Joinable By" är inställd på "NAME/PASSWORD".
  4. Meddela namn och lösenord i matchrummet så bortalaget får tillgång till det.
Bortalaget går med i den privata matchen genom att:
  1. Välj PLAY > PRIVATE > JOIN PRIVATE MATCH i huvudmenyn i Rocket League.
  2. Ange det namn och lösenord som hemmalaget har meddelat i matchrummet.

När båda laget är redo så går man med i respektive lag och serien kan startas. Serieformat i är 4+1. Läs regel 3.2 Serie- och matchprocedur i regelverket för mer information.

Efter varje avslutat match ska en skärmdump tas på resultatet. Efter avslutad serie ska dessa skickas in i matchrummet. Båda lagen har samma skyldighet att ta skärmdumpar.

Varje division har en divisionsansvarig. Det är den person som i första hand är ansvarig för att divisionen flyter på och att regler följs. Det är den person du kan kontakta om det uppstår problem under ligaspelet eller har frågor som inte kan besvaras här eller i våra regelboken.

Vem som är divisionsansvarig för vilken division kan du hitta på divisionssidan på hemsidan eller på vår Discord-server.

Mellan säsongerna brukar vi fylla tomrummet med lite roliga aktiviteter i Rocket League. Det kan vara allt från 1v1 till rumble. Dessa brukar streamas men har ingen påverkan på ligaspelet alls.