Nyheter

Svenska Raketligan presenterar SRL 6mans

Svenska Raketligan har tidigare arrangerat en liga, off-season-aktiviteter, monthly-turneringar, kval, talkshows samt agerat som en språngbräda ut i Norden! Men nu kan vi presentera ett nytillskott till Svenska Raketligan familjen “SRL 6mans”.


6mans är en tävlingsform där individuella spelare kan spela i en tävlingsinriktad omgivning utan att ha ett lag. Spelare söker efter matcher individuellt för att sedan bli ihopparad med fem andra spelare. De sex spelarna spelar sedan en matchserie (Bo5) och beroende på resultat blir de tilldelade poäng (ELO) som korresponderar till en rank. SRL 6mans är alltså ett matchmakingsystem främst riktat till svenska Rocket League-spelare.


SRL 6mans är en fantastisk ny plattform där du kommer få möjligheten att utvecklas och spela med och lära känna andra likarankade spelare. Spela tävlingsinriktat men ändå avslappnat samtidigt som du lär känna fler svenska Rocket League-spelare! Vem vet, det kanske är på 6mans-planen som du träffar din nästa lagkamrat i Svenska Raketligan?


(För att spela i SRL 6mans behöver du minst vara Diamond 1 i 3v3 standard)


Joina discordservern SRL 6mans och registrera dig redan idag!

https://discord.gg/ENrBFjMVNy

Vi kan nu tillkännage information om nästa X-Gamer Monthly!

X-Gamer Monthly är en serie av öppna turneringar som Svenska Raketligan arrangerar i samarbete med vår huvudsponsor X-Gamer.


Majturneringen är en Double Elimination-turnering där lag tävlar om ära och fina priser från X-Gamer! Turneringen startar klockan 14:00 lördag 8/5-2021 och delar av turneringen kommer streamas på Svenska Raketligans twitchkanal. Observera att alla spelare i laget måste checka in till turneringen för att delta (Check-in öppnar 1 timme innan turneringsstart). Om ett lag registrerar sig med en utländsk spelare behöver laget kontakta en admin för att checka in.


Format

Double Elimination

Rundor som benämns "Round..." spelas Bo3 | Kvarts- och semifinal spelas Bo5 | Finalerna spelas Bo7

Om laget från lower bracket vinner finalen spelas en till Bo7 en sk. "bracket reset"


Regler

2/3 spelare på plan måste vara svenska medborgare

Generella regler enligt Svenska Raketligans regelverk tillämpas på dispyter.


Priser

Första pris: 3x 2 Tubz + 1 Shaker


Anmälan till turneringen sker på vårt space på Challenger Mode!


Svenska Raketligan presenterar SRL Fusion Invitational!


Det må vara övergångsvecka men det hindrar inte oss från att bjuda på underbar söndagsunderhållning från SRL. Det har varit många som frågat om en fusion-turnering och äntligen är den här! På söndag 18/4 med start klockan 17:00 streamas SRLs första fusion-turnering någonsin. Turneringen är invite-only vilket innebär att vi har bjudit in några av Sveriges absolut bästa Rocket League-spelare som kommer göra upp med draftade lag. 


Vad är en fusion-turnering?

Fusion är ett turneringsformat där lag tävlar i 3v3, 2v2 och 1v1-matcher för att avgöra vilket lag som vinner serien. Den första matchen i en serie spelas 3v3, den andra 2v2 och den tredje 1v1. Om fler matcher behövs spelas för att avgöra serien så är det laget som förlorade föregående match som bestämmer vilket gamemode som ska spelas. 


Format på turneringen

24 spelare har blivit inbjudna till turneringen och åtta kaptener har valts ut som kommer att välja vilka spelare de får med sig i laget. Detta innebär att åtta lag med tre spelare vardera kommer bli utplacerade i två grupper med fyra lag i varje grupp. Alla lag möter alla inom sin grupp där de två bästa lagen går vidare till semifinal. Alla serier spelas Bo5 förutom finalen som spelas Bo7. 


Vilka spelar i turneringen?

I turneringen spelar 24 inbjudna spelare. De utvalda kaptenerna är: Meaty, Zamberg, Thugga, Sajmoon, Sh1n, Lejdo, D’haaq och LED. Spelarna som kaptenerna kan välja på är: PLUTO, Andruzo, Crainzy, EL Yooz, Focault, Gylfen, LimeB, Pander, Rivalo Nero, RosaToppar, Seebrify, Spiralz, Teddan, d4rk, Advize och Zelfie. 


Priser

Tack vare vår fantastiska huvudsponsor X-Gamer kan vi utlova följande priser till våra deltagande spelare:

  • 1a. 3000 SEK + 3x 2 Tubz + 1 Shaker
  • 2a. 3x Essential bundle *eller* 1 Tubz


Turneringen kommer att streamas 18/4 med start klockan 17:00 och vi kan utlova högkvalitativ action från ett nytt och spännande format!

X-GAMER BLIR SVENSKA RAKETLIGANS HUVUDSPONSOR OCH PRISPOOLEN ÖKAS!